TIM S.A. - BIUROWIEC I CENTRUM LOGISTYCZNE | Hale magazynowe [SIECHNICE (WROCŁAW)]

  • Projekt biurowca
  • Projekt budynku biurowego
  • Projekt centrum logistycznego
  • Projekt magazynu centralnego
  • Siedziba i hala TIM S.A.
  • Projekt hali magazynowej
  • Projekt hali magazynowej wysokiego składowania  TIM S.A.
  • Projekt magazynu wysokiego składowania

TIM S.A. - BIUROWIEC I CENTRUM LOGISTYCZNE

II miejsce w konkursie PZITB "Budowa Roku Województwa Dolnosląskiego".

Specjalna strefa aktywności ekonomicznej w Siechnicach pod Wrocławiem to „przyjazny” dla inwestorów obszar przeznaczony pod zabudowę przemysłową i komercyjną. Dynamiczny – w ostatnich latach - rozwój największej obecnie w kraju hurtowni kabli artykułów elektroenergetycznych – TIM S.A. i związana z tym konieczność reorganizacji systemu logistycznego, spowodowały decyzję o zakupie 18 hektarowej działki w Specjalnej strefie aktywności ekonomicznej w Siechnicach. Długofalowa, zaplanowana na kilka etapów inwestycja obejmuje – docelowo - budowę hali magazynowej o docelowej powierzchni 40.000m2, placu składowania bębnów kablowych o powierzchni 40m2 oraz budynku biurowego – siedziby Firmy o powierzchni 5.000m2. W pierwszym etapie powstanie hala magazynowa o powierzchni 10.000m2, wraz z zapleczem socjalnym i technicznym, placu składowego o powierzchni 20.000m2 oraz budynku administracyjno biurowego o powierzchni 2.500m2. We współpracy z Miebach Logistik opracowano jeden z najnowocześniejszych w Polsce w pełni zautomatyzowany system magazynowania i dystrybucji towarów. Forma zaprojektowanych budynków ma na celu podkreślenie nowoczesnego i dynamicznego wizerunku Firmy TIM S.A. Budynek administracyjno – biurowy, to odpowiedź na potrzebę stworzenia, przyjaznego, podatnego na reorganizację oraz rozbudowę środowiska pracy, mającego definiować poczucie przynależności do zespołu, inspirować do efektywnego działania oraz umożliwiać możliwie efektywną komunikację i integrację pomiędzy poszczególnymi działami firmy. Forma architektoniczna jest wynikiem utylitarnych założeń inwestycji, a także próbą wizualnej identyfikacji charakteru i potencjału Firmy. Forma wstęgi zastosowana w elewacji symbolicznie łączy przeszłość z przyszłością Firmy. To spojrzenie w przyszłość oparte na solidnych fundamentach ekonomicznych i organizacyjnych.

Specyfikacja projektu

  • Klient:TIM S.A.
  • Lokalizacja:Siechnice (Wrocław)
  • Realizacja:2009
  • Powierzchnia:15.000m2

Inne projekty

Napisz do nas

Zamknij